Як вдалося дізнатися вченим з Манчестерського та Салфордського університетів у новому дослідженні, у людей, які регулярно вживають рис, ризик серцевого нападу набагато вище, ніж у тих, хто споживає кашу рідко або взагалі виключив її з раціону.

У новому дослідженні фахівці заявили, що тривале вживання саме цієї крупи небезпечне для організму. Наукову роботу опублікували в Science of the Total Environment.

Рис. Скріншот з відео на Youtube

Відзначається, що дослідження проходило в Англії і Уельсі. Експерти з'ясували, що рис здатний підвищити ризик смерті від серцево-судинних захворювань.

Фахівці з'ясували, що у 25% жителів країни, які рисову кашу їдять часто – підвищується ризик розвитку інфаркту на 6%.

Як виявилося, рис потрапив до шкідливих каш через свою здатність вбирати в себе як хороші, так і шкідливі речовини. У більшості сортів рису міститься мікроскопічна доза миш'яку. При помірному споживанні вона не впливає на стан здоров'я, а при регулярному – суттєво, тому що миш'як може накопичуватися в організмі.

Миш'як поступово отруює, провокуючи передчасну смерть. За оцінками вчених, миш'як щорічно викликає близько 50 тисяч передчасних смертей. Вчені попереджають, що також є ризики розвитку злоякісних пухлин.

Експерти говорять про те, що за останні кілька років концентрація миш'яку в ґрунті й воді регіонів, де вирощують рис, значно зросла.

Варто відзначити, японці і китайці перед вживанням ретельно вимочують і промивають рис. Також його варять, змінюючи кілька разів воду. Таким чином можна позбутися більшості шкідливих речовин, але і хороші пропадають.

Варка рису протягом п'яти хвилин в киплячій воді і подальша заміна на чисту холодну воду дозволяє знизити концентрацію миш'яку на 54 відсотки в бурому рисі і на 73 відсотки у білому в порівнянні з сухим продуктом.

Раніше "Нyser" писав про те, що названі п'ять продуктів, які невиправно шкодять серцю.

Також наш портал повідомляв, гречка при всій своїй корисності має й серйозні протипоказання.

Нагадуємо, регулярне вживання вівсяної каші може негативно позначитися на здоров'ї.